Sevärdheter västra Gotland

Gotlandstips

Gotlands vackra västkust.

 

Gotland har många vackra kuststräckor, och en favorit hos många är den vackra kusten som sträcker sig längs den sydvästra delen av ön. Här är några fina platser att besöka på vägen.

Högklint.

Sju kilometer sydväst om Visby hittar du högklint, en av Gotlands högsta klintar och mest besökta utsiktsplatser. Med hela 48 meters höjd bjuder högklint på en mäktig utsikt över havet och Gotlands västra kustlinje. För dig som tycker om vandring är sträckan Visby till högklint en bra halvdagsvandring, där du på vägen passerar flera vackra naturområden som Södra Hällarna, den mystiska murgröneskogen och Fridhem.

Högklint med omgivning på Gotland
Ygne fiskeläger Gotland

Ygne.

Strax söder om Högklint ligger Ygne fiskeläge. I all sin enkelhet består fiskeläget av en rad enkla bodar på en avsats intill havet, men med den vackra utsikten och klippor som breder ut sig i både norr och söder blir platsen till något alldeles speciellt. Ner hit finns ingen bilväg, utan bilen får parkeras några hundra meter ovanför r den högsta avsatsen och så får man njuta av den vackra promenaden ner.

Gotlandstips